2 0 0 9

2 0 0 9

Dua Kosong Kosong Sembilan

Tahun yang paling indah bagi aku…sedar tak sedar, dah nak abih tahun dah…tapi apa2 pun 2009 adalah tahun terindah dalam hidup aku…akan dikenang sehingga hujung nyawa…ini kerana semua matlamat aku tercapai dlm thn ni. Alhamdulillah…

Bermula dr awal thn 2009, aku sibuk membuat persiapan untuk hari pertunanganku yang ditetapkan pada 25 Januari 2009. Tak sangka sangat2 akhirnya terikat juga tali pertunangan antara aku dan encik suami. Banyak gak dugaan yang aku hadapi sebelum kami bertunang, pendek kata hampir2 gakla aku nak mintak putus..majuk la kunun…mungkin bukan salah encik suami, mungkin aku ni yang jenis sensitif terlebih…susah nak kontrol wooo…nanges toksah ckp la kan. Tapi seb baik aku bukan pendendam yang baik, maka sekejapan jer aku lupakan apa yang terjadi. Sementelah jodoh kami kuat kot, maka bertunanglah kami dlm suasana yg penuh ceria lite2 pepel gitu.

Pastu aku dioffer bekerja ngn gomen, sapa tak suka weh…hepi giler tak terkata apa2 masa dpt tau aku dpt keja gomen. Setelah bertahun2 aku tunggu peluang tu, akhirnya dah de depan mata…rasa cm nak lompat2 bagi runtuh rumah sewa aku masa dpt news dr adik aku. Siap suh adik aku baca berkali2 surat tawaran tuh…seb baik malam tu tido nyenyak jugak.  Aku kena lapor diri sepatutnya tgh bulan 1, tp kena tangguh sbb tempat keja lama sayang nak lepaskan aku, kena notis sebulan, maka start lapor diri tgh bulan 2..masa tu hepi sangat sbb dapat keja kat tempat baru yang ada ramai orang, tapi sedih jugak sbb kena berpisah ngn encik tunang masa tu. Kununla kan, padahal memang jarang jumpa pun even dok Melaka jugak..deting2 takde lam kamus hidup kitorang. Kalo keluar konpem beramai2 ngn ahli kelab Myvians…feel cintan cintun tu tak rasa sangat2 la…skang baru best…baru aku tau betapa bestnya nikmat bercinta lepas kawin ni….

Pastu lagi, akhirnya setelah berhempas pulas sehingga ke titisan peluh yang ntah ke berapa kali, dapat jugak aku genggam sekeping Ijazah Sarjana dr USM…punyala susah nak dapat..bertahun2 tunggu…sampaikan niat nak quit dh banyak kali bermain2 di minda…tapi  takde la nk quit, mana nk dpt duit nk byr balik duit biasiswa…lumpsum pulak tu…tak mampu aku…yang paling best, gi konvo encik suami yang anta, masa tu encik tunang la kan…sanggup dr Melaka dtg Mentakab amik aku, then shoot ke Penang..so lovely..ai likeeeeee….thanks to encik tunang yang kini encik suami…

pastu..pastu..pastukan..lam bulan 9, lepas raya, aku SAH menjadi isteri kepada encik suami iaitu pd 25 September 2009. taktau cam mana nak digambarkan perasaan time tuh…hepi toksah ckp la kan…okey aku akan cuba listkan apa yang aku rasa masa tu

~> hepi sebab dah kawen…bila isi borang pape, dh bleh letak setatus : TELAH BERPUNYA @ BERKAWEN @ MARRIED

~> hepi jugak sbb dah tkde makcik2 atau kawan2 yang akan tanya ” bila nak kawen? Kawen la cepat, jangan ingat nak belajar je”

~> bleh berbangga dgn member2 yang dh kawin awal2 sblm aku..dh bleh tunjuk2 kat deme aku pun ada hubby gak…~giler riak tuh…Nauzubillah…

~>hepi sbb dah de tempat nak bergantung harap n bermanja2 n bleh landing2 tido kat bahu suami bila tgk wyg ~ nampak sgt suka tido time tgk wayang…ahakss…

~> hepi sebab ada orang amik berat n selalu ckp ”hati2 yer”, even nk drive balik rumah yg jaraknya 6KM jer ~ tapi aku suka..suka sangat!!!

~> hepi sebab ada orang tolong pikir sama ada perlu ke tak perlu buat sesuatu perkara ~kadang2 aku ni pikiran singkat…kalo dah nak tu, nak ajer…tak pikir dah baik ke tak baik menda tu, bahaya ke tak bahaya…

~> hepi sebab ada orang yang tolong ingatkan sama ada dah kunci keta ke blm, ada tinggalkan barang2 ke apa ~> aku memang jenis suka terlupa, pastu kelam kabut plak tu…cuai gak kadang2…kadang2 jer okeh…

~>hepi jugak sbb dah de orang yg kontrol idup aku ~ ada tempat utk aku mintak izin nkgi mana2 atau nk buat apa2…so sweet tau time mintak izin nk buat apa2..dulu ngn mak auah je, skang ngn husben..lagi sweeet tak leh blah…

~> hepi jugak sbb dah de sumber kewangan yang baru ~well, nafkah zahir pun perlu jugak yer b…duit ai, duit ai, duit yu, duit ai tau…ingat tuh…ikrar masa akad..ada eh???

Hish banyak la kalo nak senaraikan sumer apa yang aku rasa, mau berjela2 taipan aku nih…letih dah jari jemari runcing ai ni tau…yang bleh sanggulkan eh simpulkan…memang best la kawen…kalo nak jerit pd dunia yahoooooooo aku dah kawen (cam aku sorang je kawin kan…ngengada betul..ahaksss)

So itu jerla yang aku dapat kongsi dengan korang semua mengenai 2009…next entry akan aku ceritakan berkenaan dengan harapan aku di 2010…tu pun kalo berkesempatan…list keja yang nak kena buat pun banyak gak ni…susah betul nk curi masa tuk berblog skang ni…tp aku curi gak…cam ari ni…buat siap2 entri tuk 2009 sbb ari ni aku cam malas nk buat keja dah…tp dh siap keja yang Tuan Pengarah nak..hehehe…pandai2 la nk hidup beb….akhir kata, taknak ar ucap selamat tinggal utk tahun ni, sbb aku suka sangat2 tahun ni…moga tahun 2010 pun bakal menyumbang happiness pada aku jugak…

You may also like...

4 Responses

  1. ej@m says:

    seronok kan bercinta lepas kawen…
    semoga gembira 2009 akan bring forward ke 2010 dan plus2 lagi gembiranya…InsyaAllah…

  2. seronok sangat2…..
    rugi sapa yang tak kawen lagi (kunun nk bg jeles)
    hahahhaha…

  3. aimi says:

    kak nor….jgn lupe nak kunci pintu umah lagi eh…x pepasal saye kene rompak time tgh seronok2 mandi….hahahah….x bleh blah r kak nor…mase kuar bilik mandi tgk pintu nganga besar giler…siap ade kunci lagi tu kat gril…tau r nak balik melake…hatoiii aiiii~~~~~
    .-= aimi´s last blog ..sepi… =-.

  4. ala mana tau nak terlupa…mcm aimi gak kan…yang selalu tak bwk kunci rumah…asek nak suh org tolong bukakkan pintu umah tuk dia…

    hahahahahhaha…hamek ko, kena balik….hahhahahaha….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *