Adamaya

Cinta antara Kau, Aku dan Dia...

ewah..ewah…nak jugak buat entri pasal adamaya kan…pejam celik pejam celik, ari ni dh episod akhir kan…sedih la plak sbb dah tak boleh nak tengok keletah amani atau mia sara lagi kan…so cute la amani, comel giler…kan best kalo ada anak macam tu..pengubat jiwa lara tu…

mula2 tgk iklan pasal Adamaya ni, hati dh terpikat, dah agak jalan cerita dia best…citer dia lebih kurang sama dgn I’m Not Single…aku memang suka giler citer tu dulu…tp Adamaya ni lebih panjang jalan citer dia kan…aku kalo bab kawin kontrak atau kawin paksa ni, memang suka sgt2…kalo novel pun, aku cari yg cenggini…kira memang tip top la kalo citer kawin2 mcm ni…seb baik aku tak kawin style cam ni…sebelum nak bahagia, kena seksa jiwa raga dulu…tak sanggup dowh…hehe…

dh sampai tengah2 citer ni, aku mcm dh malas nak tengok…bila start maya dh curang tu, macam nyampah sgt2 ngn maya n dani tu…maya tu mcm buta je, tak nampak adam yang baik hati tu…giler penyabar n tenang si adam tu kan…even masa gi amik yg maya kena tangkap khalwat tu, dia boleh tenang lagi…wujudkah lelaki camtu dlm dunia realiti ni ek?

part yg paling aku suka adalah smalam, masa yg adam tgh packing…pastu de satu ayat yg dia cakap kat maya “saya terluka wak”…mak aihhh, so touching sob..sob…yang boleh membuatkan aku mcm nak nangis dah, tp cepat2 kontrol sbb sumer osmet ada, tp rupanya2 si aimi dh nangis dah..hehe…

tu la maya, kan adam dah merajuk dah…adam dh banyak terluka ngn maya, tp dia sabar je kan…tp yang geramnya nape la maya taknak ckp yg dia dh sayang adam semula kan…oh lupa lak, kan ari ni episod last, kalo maya ckp smalam, konpemla kan dh abih citer smalam lagi kan…hehe…tak sabar nk tunggu episod ari ni…risau adam mati je…sbb dr jalan citer dia sblm ni, banyak kali dia ckp pasal kalo dia tkde nanti…siap buat insurans, wasiat segala..ala2 mcam nak mati la kan…haihhhh, tak puas hati kalo adam mati nih…

petikan puisi adam untuk maya amik dr sini & tv3

jika diukur cinta dan kasih adam kepada maya
tak terukur
lebih dalam dari 7 lautan
lebih bnyk dari butiran pasir
lebih tinggi dari gunung yang tiada kemuncak
rindu yang ada dalam hati adam terhadap maya
rindu yang sentiasa merah
dapat mencairkan ketulan ais di lautan

rindu itu anugerah
cinta itu pengorbanan
kasih adam kepada maya memang tiada penghujung
maya cuma satu
jika mereka berpisah
itu satu mala petaka
terhadap cinta agung milik mereka

emo lak bila citer pasal adamaya ni kan…bukan senang nak cr drama yang memang puas hati tengok…tapi kalo drama yg berkaitan ngn kawin paksa or kawin kontrak ni, tak kira la camne jalan citer sekali pun, otometik aku akan suka giler2…dulu kan aku punyala fanatik sgt dok baca novel cenggini, panah sekali aku siap nak buat novel sendiri…banyak jugak yg aku tulis, tapi sampai kat tengah2 aku dh malas, langsung tak abih….pastu skang ni dh taktau mana aku letak novel tak jadi aku tu…dah lupa dah…hehe…

You may also like...

3 Responses

  1. shaffique says:

    semua tengah demam adamaya sekarang ni..huhu..
    .-= shaffique´s last blog ..Fakta Tentang Sperma ! =-.

  2. mai says:

    huhu….. nangis giler2 part maya minta maaf….huhu rs nk nangis balik….uwa….im really miss emo la…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *