BABY SHAKLEE

Daris Aqil Bin Mohd Hairulnizam

Daris Aqil Bin Mohd Hairulnizam (gambar dicuri dari blog encik suami)

Badan ketak-ketak, pejal dan beratnya semangat!!!..itulah si Daris Aqil…kadang ada yg panggil dia baby Shaklee…mentang-mentanglah mama dia pengedar Shaklee kan..maka anaknya jadi Baby Shaklee…hehe..

Tapi memang ada kaitan pun…sejak dari mengandungkan dia, saya memang amalkan produk Shaklee 100%…yang klinik bg sy tak makan langsung…dah ada yang semula jadi, mestilah nak yang semula jadi kan…dan masa mengandungkan dia, Alhamdulillah takde masalah kesihatan langsung…even awal2 tu saya disahkan mengidap kencing manis semasa mengandung atau dengan nama canggihnya GDM..sbb awal2 tu selera makan membuak-buak, mmg tak berenti makan…tp bacaan gula dalam darah terkawal di bawah paras yang ditetapkan sehingga ke bersalin.

Selepas bersalin saya sambung pengambilan suplemen dengan menambah pengambilan zinc sekali untuk mempercepatkan proses penyembuhan luka…syukur sekali lagi, luka yang agak teruk sbb tak reti nak meneran, pulih dlm masa seminggu…takde nak rasa sakit sangat…susu badan toksah cerita la memang meriah sangat…dulu masa anak 1st, kena topup dgn formula juga awal2 tu…tp tuk yang 2nd ni fully 100% breastfeeding sehinggalah ke sekarang…

Sekarang still teruskan pengambilan suplemen demi untuk mencapai matlamat ingin menyusukan dia sehingga ke umur 2 tahun, Insha Allah…kali ni perjalanan penyusuan saya agak mudah..takde saat runcing di mana susu merudum…susu tak cukup..dari awal sehingga ke sekarang, boleh supply susu secukupnya untuk si Aqil ni…stock EBM pun hampir penuh dlm deep freezer..

Sebelum kenal Shaklee dulu, macam2 cara kena buat..makan mcm2 demi nak menambah penghasilan susu…sehinggalah hati terbuka nak cuba Shaklee…bila dah cuba, tangkap cintan sudahhh…sebati dengan jiwa…sbb mmg puas hati sgt…yang penting kesan dari segi kesihatan…saya rasa lebih kuat, bertenaga dan imun meningkat…jarang nak kena sakit2 mcm demam ke…tu yg penting kan..kalo si ibu sakit, mcm mana dengan anak-anak kan..

Apa-apa pun kita ni berikhtiar, yang lain tu datangnya dari Allah jua kan…

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *