CARA MUDAH MAKAN SET BERSALIN SHAKLEE

Assalamualaikum..

 

Bila dah dekat dgn due nak bersalin, mesti ramai yang tercari-cari set bersalin yang terbaik kan? Dan ramai jugak yang terpikat nak mencuba set bersalin Shaklee..
mau taknya, bila dah baca testimoni-testimoni pengguna sebelum ni..hati memang terpikat la kan…konpem nak cuba sendiri kan…ada yang amik set bersalin asas jer..dan ada jugak yang terus amik set bersalin premium…

Set Bersalin Asas

Set Bersalin Asas

Set Berpantang Premium

Set Berpantang Premium

Tapi kan…masih ramai yang tertanya-tanya, mcm mana nak makan set bersalin ni kan…dahla berjenis-jenis…boleh terus makan ke..apa pantang larangnya kan…
ha pening kan…

Ok takpe, meh saya kongsikan cara pengambilan yang mudah dan praktikal..tp ni secara umumlah yer…lain orang lain plak cara nak makannya..bergantung pada keselesaan masing-masing ok…

Pagi

1) Pagi-pagi lepas bangun tidur, perut mesti kosongkan..amiklah sebiji Zinc Complex, sbb penyerapan zinc lebih maksimum sewaktu perut masih kosong.
2) Sebelum nak bersarapan pulak, amik 1 sudu besar ESP, campur dengan 250 ml air suam..nak campur minuman kegemaran mcm Milo, Horlicks atau jus buah-buahan pun boleh. Jangan minum dengan Nescafe pulak…tak elok amik dgn minuman bercaffein sbb caffein mengganggu penyerapan suplemen. Lps minum ESP, baru brekfas.
3) Lepas brekfas dalam setengah jam ke 1 jam, amik pulak 1 biji B Complex..kalo rasa bdn letih sangat2, amik dulu 2 biji..bergantung kpd keperluan k..

Minum Pagi

1) Untuk alas perut, sbb ibu-ibu time berpantang dan menyusu ni mesti sentiasa lapar kan, bancuh 1 sudu ESP dengan 250 ml air suam atau air milo, atau air horlicks.
Kenyang sampai ke tengah hari.

Tengah hari

1) Selepas lunch, amik 1 biji SR Vita C dan 1 biji Vitalea. Amik bersama2 lagi bagus sbb Vitamin C membantu penyerapan zat besi dalam Vitalea.
2) Elakkan mengambil produk tenusu bila amik Vitalea sbb produk tenusu boleh mengganggu penyerapan zat besi.

Minum Petang

1) Mesti lapar lagi kan, biasalah menyusu badan kan. Ha bancuh lg 1 sudu ESP dengan 250 ml air suam atau air milo, atau air horlicks.
Kenyang lagi sementara nak tunggu dinner

Malam

1) Lepas dinner, makan la mcm biasa dok makan tu. If ada Vitamin E boleh amik Vitamin E la time ni.
2) Tapi sebelum tidur, telan la 4 biji Ostematrix utk bekalan kalsium. Ostematrix ni bagus utk kesihatan tulang, sakit2 pinggang, lenguh2, cramp2. Dan yg plg bagus, ostematrix boleh elakkan sembelit. Bangun pagi2 esoknya lawas jer.

So maka lengkaplah 1 cycle pengambilan set bersalin tadi. Tapi jangan lupa untuk minum air kosong, suam lagi baik..lebih kurang dalam 3 liter sehari. Tak perlu minum sekali gus, minum sikit2 tapi kerap. Air sangat diperlukan untuk membantu penyerapan suplemen. Ibu menyusu jugak perlukan lebih air dalam badan.

Yang paling saya suka pasal Set Bersalin ni kan…sebabnya:

  • mudah nak makan
  • boleh terus makan hari pertama bersalin
  • tidak memberikan kesan panas mcm jamu
  • tiada effect kat bayi
  • boleh makan even anak terkena jaundice
  • sesuai utk bersalin normal mahupun ceaser
  • memang bagus sgt la..saya sendiri memang dah jatuh cinta..
Saya suka Set Bersalin Shaklee

Saya suka Set Bersalin Shaklee

Dahla boleh amalkan secara berterusan sehingga ke lepas pantang..seumur hidup nak amalkan pun boleh. Tak membazir dek non oiii…Ha apa lagi, takyah pening2 nak pikir..moh order dengan saya…sebarang pertanyaan lanjut, boleh terus contact hp saya 0199510980.

norsaritanaini

Hubungi saya di 019-9510980 (Telefon / SMS / Whatsapp / Telegram) untuk sebarang pertanyaan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *