ESP Shaklee Terbaik

esp promo

ESP sana ESP sini…

tp sejauh mana kita tau apa sebenarnya ESP ni kan…
kenapa kita perlukan ESP ni kan…

okey meh mak nak citer2…

ESP atau Energizing Soy Protein..itu yang dolu2 punya nama..setelah diperbaharui, nama panjang Soy Protein Isolate Powder..

“Soy Protein” so dah tentu-tentunya ESP ni adalah sumber protein dari kacang soya…

tapi bukan sembarangan kacang soya yer kawan-kawan..
kacang soya ni “non GMO” tau..non GMO ni maksudnya bebas drp pendedahan perubahan genetik..
ianya diproses dengan suhu yang rendah..utk menjamin kualitinya..
tau2 la kan protein kan mudah termusnah pada suhu yang tinggi…
Kenapa penting protein ni???

Protein adalah binaan asas tubuh manusia

dari sel >> tisu >> organ >>sistem >> tubuh manusia

Dalam pembinaan tubuh badan kita ini pula, kita boleh categorikan kepada dua.. ada yang diperbuat dari protein spt tulang, kulit otot, plasma dan ade yang diperbuat oleh protein spt antibodi, enzim dan hormon…

Jadi tanpa pengambilan protein yang lengkap dalam nutrisi harian kita, ia boleh menjejaskan hampir keseluruhan fungsi tubuh kita….

bukan itu je, protein juga membantu membina dan memperbaiki tisu2 bdn, menyihatkn jantung, meningkatkan antibodi, bina dan kuatkan sel, bekalkan tenaga, menegangkan kulit (elastic fiber) dan menggalakkan lagi pnghasilan susu ibu bg ibu yg menyusu…

Kenapa ESP Shaklee??
• ESP Shaklee ni sumber protein biologi yg lengkap sbb mengandungi kesemua 9 asid amino perlu
• Asid amino perlu ni PERLU DIAMBIL kerana badan kita tak boleh nak mmbinanya sndiri…
• Lor apa pulak asid amino ni kan…
• Struktur protein terbina oleh komponen2 kecil yg dikenali sbg ASID AMINO..
• Setiap protein adalah berbeza dan terdiri drpd komposisi asid amino yang berbeza.
• Protein yg berkualiti adalah protein yg mengandungi kesemua asid amino yg tidak dapat dihasilkan oleh badan manusia..
• Asid amino inilah juga yang membantu menyingkirkan toksik dan melindungi hati serta organ2 yg lain…
• ESP Shaklee ialah tanpa kolesterol dan laktosa, tiada perasa tiruan/ pemanis/ pewarna/ pengawet
• Kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39, so sangat sesuai utk yang ada penyakit kencing manis.
• ESP turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral..

Ha..macam mana, clear tak???
bestkan ESP ni…
itulah sebabnya ada yg cakap ESP ni khasiat dia menyeluruh…
if nak cuba suplemen, yang ni la yg paling awal dicadangkan…

p/s: pesanan penaja..if nak cuba, better cuba sekarang…bila dah rasa best, sempat lagi nak rembat harga promo hujung bln nanti nak buat stok tau…

0199510980

norsaritanaini

Hubungi saya di 019-9510980 (Telefon / SMS / Whatsapp / Telegram) untuk sebarang pertanyaan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *