FAKTA YANG BENAR MENGENAI ESP SHAKLEE

esp
SOY PROTEIN ISOLATED POWDER

Ok, sebelum nak cerita lebih lanjut, meh kita clear out dulu maksud ISOLATED..

Perkataan Isolated asalnya dari perkataan Isolate..dan mengikut kata Google, Isolate bermaksud PISAH, SISIH, ASING..atau dengan istilah kata saintifiknya EKSTRAK…bila di past tense kan jadilah ISOLATED..so bermaksud DIPISAHKAN, DISISIHKAN, DIASINGKAN ATAU DIESKTRAK…

So apa kaitannya dengan Soy Protein Isolated???

>>> Protein soya yg dipisahkan atau diekstrak…maksudnya protein soya..
bukan soya mcm yg korang beli kat pasar malam or pasar Ramadhan…

we are talking about protein…not the soy okey..lain sgt2 yer kawan-kawan…
mcm contoh la protein dari ayam, protein dari daging..
tapi ESP ni protein dari soya…

if mkn soya mentah2 tu mestilah ada yang kembung perut bagai kan…
nak2 cara masaknya ntah macam manala kan..
belum lagi kisah pasal nutrisi yang tinggal dalam tu..
tp ni ESP…
ESP ni lebih kpd suplemen protein..
protein is nutrition..
proses penghasilan ESP Shaklee dibuat pada suhu yang rendah..protein ni kan adalah sangat sensitif kepada haba.

Protein adalah nutrisi ni diperlukan oleh kulit dan organ bdn lainnya…

takmo protein dr soya..boleh amik protein dr daging, dari ayam or kekacang lainnya..tp protein yang kita nak bukan sebarang protein..yg plg pentng kita nak adalah asid amino yang tak dapat dihasilkan oleh badan..tapi dalam ESP ni dijamin mengandungi kesemua asid amino tersebut.

so korang fikirlah sendiri mana yang terbaik?
soya pasar malam or ESP ni..
tp mmg sangat2 tak kena la if korang nak banding soya pasar malam dengan ESP ni..
tak sama taraf nak habaq mai…

dan kalo saya opkos nak pilih yg selamat, yang semula jadi, yang non GMO..
sbb tu saya pilih ESP..

ESP IS THE BEST…

mahu join saya sbg PEMINAT TEGAR ESP ni???

moh la lekas order…

Nor
0199510980

norsaritanaini

Hubungi saya di 019-9510980 (Telefon / SMS / Whatsapp / Telegram) untuk sebarang pertanyaan.

You may also like...

1 Response

  1. This site definitely has all the informaton I needed concerning
    this subject and didn’t know who tto ask.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *