Hobi Baru: Mencari Info Berkenaan dengan Penyusuan Susu Ibu Secara Ekslusif

Walaupun usia kandungan masih di peringkat awal iaitu trimester kedua…namun perasaan ingin tahu berkenaan dengan penyusuan ibu secara eksklusif begitu membuak2…sementelah pulak mood nak buat kerja berkurangan after cuti raya…makanya di kesempatan yang ada ni menggoogle lah info-info yang ada…

Dari sebelum mengandung lagi, dah bercita-cita, kalo ada anak, nak bg susu ibu sepenuhnya…biar dia  dapat sepenuhnya khasiat dari susu ibu…tapi risau la jugak kan, mana la tau ada masalah di belakang hari…tu yg cari info2 berkaitan supaya boleh dijadikan iktibar…

Bila dah google sana sini, banyak jugak yang kita tak tau pasal BFE ni kan…cara nak mengamalkannya, nak2 plak jenis yang bekerja macam aku ni…tp rasanya tak susah kot, cuma perlu usaha lebih…dan harap2nya baby nak la minum susu badan tu…risau takut jadi mcm adik…anak2 dia langsung tak menyusu badan…keluar2 jer susu formula yang dicari…ruginya kan…

ada banyak lagi nak citer2 tapi dah kaku lak jari jemari ni nak menaip…lama betul tak update blog kan…ni pun semangat tah dtg dr mana, tetiba amik tau pasal blog..siap ngidam nak tukar theme baru…tp sedih theme yang diidam2kan tu kena bayar la pulak..mahal lak tuh…so tukar yang ni jerla..ok la kot…tak serabut sgt kan…hehe…

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *