Kebaikan Omega-3 Kepada Kesihatan

faedah omega 3

Sebut pasal Omega-3, ramai yang tahu kebaikannya kepada kesihatan kan. Omega-3 ni adalah penting tetapi tidak boleh dihasilkan oleh badan. Jadi kita perlu mengambilnya dari sumber makanan seharian kita.

Komponen utama asid lemak Omega-3 ialah EPA dan DHA. EPA adalah penting di dalam mengurangkan risiko penyakit-penyakit kardiovaskular dan melancarkan peredaran darah(kesihatan jantung dan sendi), menurunkan paras kolesterol. Manakala DHA adalah struktur komponen yang penting untuk sistem saraf manusia di mana ianya boleh membantu melaraskan transmisi impuls saraf. DHA juga amat penting untuk perkembangan otak dan mata terutamanya kepada ibu-ibu mengandung dan kanak-kanak. Kajian telah menunjukkan bahawa DHA membantu meningkatkan kepintaran dan fungsi mental, serta amat berguna kepada kanak-kanak yang mempunyai masalah di dalam pembelajaran.

Jom kita semak kebaikan omega 3 kepada kesihatan.

  • Mengurangkan risiko insiden serangan jantung
  • Mengurangkan risiko kematian akibat serangan jantung
  • Mengurangkan risiko mendapat denyutan jantung tak menentu
  • Mengurangkan sakit dada Angina pada pesakit yang mempunyai masalah saluran jantung tersumbat (Ischaemic heart disease)
  • Mengurangkan risiko serangan jantung kali kedua bagi pesakit yang pernah mendapat serangan jantung sebelum ini.
    Mengurangkan risiko darah beku
  • Mengurangkan risiko pembentukan plak aerosklerosis pada dinding saluran darah yang menyebabkan pengerasan
  • Mengurangkan risiko darah beku di kalangan pesakit yang mengalami masalah saluran darah bengkak di kaki (varicose veins)
  • Mengurangkan KOLESTEROL JAHAT (LDL)  dalam darah dan menaikkan paras KOLESTEROL BAIK (HDL)
  • Mengurangkan risiko darah beku yang menyebabkan penyakit strok dan serangan jantung (heart attack)
  • Mengurangkan risiko mendapat STROKE (ANGIN AHMAR)
  • Mengurangkan risiko mendapat penyakit darah tinggi (hypertension) dengan mengurangkan masalah pengerasan saluran darah
  • Mengurangkan kadar tekanan darah tinggi bagi pesakit yang pernah mengalami masalah darah tinggi
  • Mengurangkan radang sendi dalam penyakit sendi Rheumatoids
  • Mengurangkan radang usus dalam penyakit Crohn’s
  • Mengurangkan masalah radang usus dalam penyakit Ulcerative Colitis
  • Memberi kesan positif dalam penyakit SLE (Systemic Lupus Erymatosis)
  • Memberi kesan positif dalam penyakit Asma
  • Memberi kesan positif dalam masalah kulit Eczema dan Atopic dermatitis
  • Membantu pesakit yang menjalani pemindahan organ (implant)
  • Membantu dalam perkembangan otak bayi dan kanak-kanak.

Banyaknya kelebihan Omega-3 ni kan. Tapi macam mana cara mudah nak dapatkannya?

Cadangan saya, Omega Guard Shaklee.

Sumber Omega-3 Paling Tulen

Sumber Omega-3 Paling Tulen

Untungnya kalo anda beli sekarang. Sebabnya Shaklee menawarkan promosi hebat untuk minyak ikan paling tulen ni.

1) Beli 6 botol percuma 1 botol  + keahlian secara percuma + cashback

2) Beli 2 botol dengan potongan sebanyak 5%

Pilih yang mana berkenan dihati. Sangat tidak rugi beli lebih dari 1 sebabnya OmegaGuard ni boleh diamalkan dari anak berumur 1 tahun dan ke atas sehinggalah ke warga emas. Wanita hamil dan menyusu jugak sangat digalakkan mengambil suplemen Omega-3 untuk membantu perkembangan otak janin dan bayi.

Mari kita lihat apa kata mereka:

Testimoni OmegaGuard4-fatinicious

Testimoni Omega Guard 2

Testimoni OmegaGuard5-fatinicious

Jangan tunggu lagi. Jom hubungi saya sekarang. Nor: 019-9510980

norsaritanaini

Hubungi saya di 019-9510980 (Telefon / SMS / Whatsapp / Telegram) untuk sebarang pertanyaan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *