Kursus Asas Fotografi

Kolej Komuniti Jasin

15 Mei lepas, aku dan encik suami telah mengikuti Kursus Asas Fotografi Siri 1 yang diadakan di Kolej Komuniti Jasin (KKJS). Pada mulanya aku just nak ikut encik suami je, sebab dia yang beriya-iya nak join kursus tu..konon sebagai peneman setia la kan, boring gak dok umah je kan…tup2, sampai sana, terbukak lak hati nak join, di samping mendapat sokongan penuh encik suami..lagi la berkobar-kobar perasaan nk join…hehe…

En. Enamul Shah selaku tenaga pengajar Kursus Asas Fotografi Siri 1

Pelbagai Jenis DSLR...yang manual guna filem pun ada...

Model Sambilan...

Kursus berlangsung selama 4 jam di Studio Fotografi di KKJS tersebut dan tenaga pengajarnya En. Enamul Shah..kelas untuk ari tu hanya untuk teori sahaja…kenal faham kamera dan jenis-jenis kamera, mengenal bahagian2 dan fungsi2 yang ada dalam kamera, contohnya penggunaan lensa, ISO, shutter speed (Ss) dan Aparture (fn) yang betul bila menggunakan DSLR…

memang banyak sangat yang aku taktau, sementelah la aku ni bukannya pemilik DSLR…yang ada cuma Compact Camera je kan..mana nak sama dengan DSLR…compact camera sumer dh disetting, tak perlu nak adjust2 ISO ke, Ss ke, fn ke..tau amik je pic kan..sangat senang nak guna…tapi tak senang nak dapat pic yang cantik…kagum sgt2 dgn hasil keja dr DSLR…pic memang sangat2 cantik kalo kena semua setting dia kan…

dah join kursus ni, bertambah2 la keminatan aku terhadap bidang fotografi ni, encik suami lagi la minat bidang ni..siap dh beli DSLR dah dia…huhuhu…skang ni plak aku dilantik sebagai Jurufoto untuk Jawatankuasa Penerbitan Kolej Komuniti Temerloh..tak sangka betul, baru gi kursus asas, dah dilantik jurufoto…tp tkpe, aku akan attend lagi kursus pada 19 & 20 Jun sebagai kesinambungan kursus asas ni, diharapkan lebih banyak ilmu yang aku dapat dari fotografi ni…InsyaAllah

norsaritanaini

Hubungi saya di 019-9510980 (Telefon / SMS / Whatsapp / Telegram) untuk sebarang pertanyaan.

You may also like...

6 Responses

  1. ej@m says:

    sama-samalah kita jadi penembak yg berjaya lepas nie…hehe

  2. bariqannur says:

    waaahhhh..dashyat la korang…bagus2.. welcome to the group…
    bangga aku korang laki bini join…ade talent tuuu….
    tersalah tembak xpe…leh delete je…hehehe

  3. zimah says:

    waaa..best best…mau join..sejak ada anak ni..dah jarang pegang kamera..asek jd model je..
    .-= zimah´s last blog ..LYNA’S GIVEAWAY =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *