Lawatan ke IKEA

salah satu aktiviti di hujung minggu, melawat IKEA…minggu lepas pegi, tapi baru ari ni sempat update kat blog…sangat teruja bila menjejakkan kaki ke IKEA ni…penuh inspirasi rasanya…mulalah berangan nak beli macam2 tuk lengkapkan rumah impian kan…kalo ari2 pegi pun mesti tak jemu kan..ya ke? hehe…pic kat atas tu menunjukkan encik suami bersama abang n kakak ipar tengah berdiskusi apa yang harus dibeli…khusyuk betulkan…

iman: “sementara ayah n ibu bincang2 nak beli apa, baik iman main ni dulu kan…ibu ngn ayah tgh dok bincang nak beli meja study tuk iman tu…harap2 ibu n ayah belikan mainan ni jugak yer..suka..suka..”
serius berdiskusi gaya mcm nk beli sebijik rumah…padahal nk beli meja study iman…tp bagus jugak camni kan…pikir baik buruk sblm beli sesuatu kan…
aku mcm biasala kan…keja nak memposingkan diri jerlah..maklumlah nak beli, ongkos tkde…hehe
Puan Isteri: “nak beli yang ni boleh tak?”
Encik Suami: “beli yang ni jer…” (dengan nada yang serius)
Puan Isteri: “okey, beli yang ni ajerlah…cute kan…”

encik suami tengah mencatat barang yang ingin dibeli…hehe

ala-ala macam duduk rumha sendiri..sila2 jemput la masuk…hehe
sangat cantik kan…nanti bila dah ada rumah sendiri, nak buat camni jugak lah…
unik plak pada pandangan mata aku…
ramai betul manusia, nak makan kena beratur panjang…tp tak kisahla kan, bukan aku yang kena beratur…hehe…

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *