Malang Tak Berbau

“sumpah, aku tak sengaja”…kalo boleh diputarkan waktu, moga2 kejadian seumpama ini tak perlu aku lalui…sangat2 memberi trauma…memberi kesan yang mendalam kepada jiwa dan emosi aku…Ya Allah, harus bagaimana untuk menghilangkan segalanya dari ingatan aku…

alkisahnya begini, masa tu baru abih keja di petang sabtu…drive macam biasa je, tkde la nak merempit ke apa ke…penat tu mmg la dlm keadaan penat, dah baru balik dari keja kan…tapi taktau la nape, aku tak nampak langsung motor yang ada kat simpang tu…langsung2 tak nampak…mcm clear tkde apa…mungkin tempat dia benti tu area blindspot aku…that’s why aku tak nampak apa kot…so aku pun masuk la simpang…masuk je terus langgar motor tu…terkejut toksah citer la…panik pun bermaharajalela la…rasa aku gi tekan pedal minyak kot, bukannya brek..dah langgar tu baru aku brek…

macam sepintas lalu je sumer tu berlaku…benti je keta, kuar keta, lutut dh mcam nak tercabut dah…nk berdiri pun tak daya dah…tp terus meluru ke tempat motor tu, tanya adik tu dia okey ke tak…adik tu sumpah seranah aku dah..siap panggil B***…tp aku sabarkan je la..dah mmg salah aku pun kan…

pastu ikut adik tu gi umah dia…bincang2 ngn ayah dia, decide gi bengkel tuk betulkan motor anak dia tu…anak dia cedera kat lutut je..motor dia lak tkde la rosak teruk mana…bila dh betulkan sumer, kena la dlm RM30.00…seb baik tak mahal sangat…aku ingatkan dah kena ratus2 dah…

yang kesiannya keta aku..sian dia, sampai tercabut fog lamp n bumper…pastu ada pecah sikit n calar2 tu mesti ada la…ari ni baru nkgi betulkan…sumer klip bumper dah tercabut..

trauma giler rasanya…ari ni nk start bawak keta, hati dah berdebar2…cuak semacam…slow2 jer aku bawak…pastu sampai kolej, rasa mcam nk gugur jantung…menggigil2 satu badan…tido malam asyik dok terbayang je…masih dok teringat2 time langgar tu…rasa bersalah lagi…lepas ni mmg kena berhati-hati…seratus peratus berhati2…harap2 tak berulang lagi…

norsaritanaini

Hubungi saya di 019-9510980 (Telefon / SMS / Whatsapp / Telegram) untuk sebarang pertanyaan.

You may also like...

2 Responses

  1. ej@m says:

    sabau yer sayang…janji semuanya dah ok kembali..
    benda nak berlaku kan…kita tak boleh nk ubah apa2 dah pun…

    kalau budak atau keluarga dia kerek sgt time tu gak gie buat report polis…
    buat apa nak deal dgn org byk songel, anak dia tak cukup syarat nak bawak motor…

    nasib baik semuanya setel dgn baik…

  2. tu seb baik sumer setel ngn aman…ayah dia pun baik gak orgnya…tak berkira sangat pun…mintak dijauhkan dr berulang perkara yang sama…serik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *