Mengidam Sotong Kering

Gambar Sekadar Hiasan...

masa yang aku balik kampung time mak aku sakit ari tu, dia de sebut teringin nak makan sotong kering…terkejut jugak aku apsal lak tetiba mak aku nak makan sotong kering…kampung aku bukannya dekat ngn pantai, mana nk cari sotong kering kan…kalo sotong hidup tu berlambak jer kat pasar…tapi dah dia nak sotong kering…makanya sotong kering la kan…

tapi mak aku bgtau dia nak makan sotong kering time aku dh kat kampung dah…kalo dia bitau awal2 bleh la jugak aku balik kot pantai, jumpa la orang jual sotong kering kat tepi2 jalan tu kan…kat area cherating tu pun banyak aku rasa…tapi biasanya kalo aku balik, memang ikut jalan kuala berang, mana nk jumpa sotong kering segala kan…yang ada cuma kelapa sawit je la…paling2 koman, jagung ada la dijual…

masa tu, tanya mak aku, dia dah tak boleh tunggu ke, mana la tau kan…mak aku kata dia okey je, dia suh beli masa next balik kampung…aku cadang nak pos dah kalo dia memang dah teringin sangat…takleh buat main2 bila orang teringinkan..nak2 plak mak kita…satu2 nyer mak yang kita ada kat dunia ni kan…memang aku takkan lupa punya….

so sempena perancangan aku nak balik kampung hujung bulan 5 atau awal bulan 6 nih, aku dh siap2 beli sotong kering idaman mak aku…kirim kan member yang balik Ganu…senang sikit…harga sepaket RM38, ada lam 3 ekor…besar jugak..kira okeyla kan harga dia…ingatkan mahal…tp kalo mahal sekalipun, akan kubelikan jugak demi untuk mak tersayang…

dh tgk sotong tu, aku plak dok terbayang2 mak aku nak masak apa, cam sedap giler kan…sotong sambal ke…wah best tuh, nak2 plak mak yg masak weh…alamak!! air liur cam dah nak meleleh ni…ni sapa plak yg mengidam kan…ish…ish…ish…

You may also like...

4 Responses

  1. cemmah says:

    dah lama xtelan sotong kering..huu..^.^
    .-= cemmah´s last blog ..siapa pengguna SOFTLAN?? =-.

  2. malabaek says:

    kat kampung saya banyak..nah amek
    .-= malabaek´s last blog ..PAHAM TAK AGAK-AGAK? =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *