Moga Bahagia Itu Milik Kita…

pejam celik pejam celik, dah masuk 3 bulan aku bergelar Puan Isteri kepada Encik Suami…kadang2 cam tak caya pun ada yang aku ni dah kawin…aku masih lagi macam dulu2, takde pun nak act like makcik2…still macam muda mudi remaja.. tp tkde la terkinja-kinja tak tentu hala…

aku memang tak bleh nk bersikap serius like makcik2 atau like orang2 yang dh kawin..aku tgk memang ramai la yg lepas kawin dh berubah jd macam..macam…cam mana tah, ala yang lebih serius, takde dah nak bergaul ngn member2..hidup dorang cuma utk suami n anak2 jer..aku tak boleh mcm tu…aku lebih suka hidup yang hepi go lucky…suka hidup bebas…bebas di sini bukan bermaksud melakukan sesuatu yang tak elok…bebas maksud aku still sama mcm dulu, bleh hangout ngn member2…still bleh buat apa yang aku nak buat…seb baik dpt encik suami yang memahami…

sepanjang 3 bulan aku kawin ni, taktau camne nk digambarkan perasaan aku yang sebenarnya…yang aku tau,

~> aku bersyukur sbb dpt suami yg penyayang n baik n memahami

~> bahagia yang tak terhingga bila dpt jumpa encik suami (maklumla PJJ kan)

~> lega sbb dah takde orang nak tanya bila nk kawin

~> sedikit hangen gak bila orang selalu tanya, minggu ni tak jumpa encik suami ke, nak2 plak time dorang tanya tu, minggu tu memang tak jumpa encik suami…

~> sedikit tensen bila orang selalu tanya “dah ada isi ke”?..perhatian…perhatian…perhatian…kami masih dlm mood ~~~honeymoon~~~lalallalalalalala…

okey dah tkde apa nk cakap…salam

You may also like...

7 Responses

  1. ej@m says:

    InsyaAllah, bahagia yg dikecapi berkekalan abadi…
    Moga kebahagiaan ini dimeriahkan lagi dgn penyeri bahagia…
    Terima kasih juga kepadamu isteri yang memahami dan banyak memberi inspirasi…

  2. terima kasih ajer ke..upah takde ke????

  3. ej@m says:

    minggu nie turun melaka dpt ler upah…hehe

    @ejam:: okey, nak upah yang banyak2…

  4. yusniza says:

    kak noor: manusia ni memang tak kan berhenti dari bertanya. Kalau belum kawen diorg tanye bile nak kawin. Bile dah kawen diorg tnye bile nak ade anak. Ble dah ade anak satu, diorg tnye lagi, bile nak tmbah anak no.2..mcm tu lah seterusnya…huhu..
    .-= yusniza´s last blog ..Marilah Bertaubat =-.

  5. betul tu yus….sekali dua tu tkperla yus…ni tak selang seminggu dok tanya dah ada isi ke belum…dh ngandung ke ..tak pun bila lagi…haiiiyohhhhh, ingat keja dok nak buat persenyawaan ke ari2…kalo buat pun, belum tentu jadi kan..itukan semua kuasa Allah…

  6. seman says:

    insyaAllah semoga berbahgia hingga ke akhir hayat.. aminnnn

    🙂
    .-= seman´s last blog ..Viva Biru AGJ 4926 =-.

  7. thanks to Seman….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *