Mom-to-be’s Day Out: Ombak Rindu

Ombak Rindu

Sorrylah, mood nak memblog asyik tertangguh je…patutnya nak update citer ni isnin lepas, tp baru hari berkesempatan nak menaip…

Akhirnya tercapai gak hasrat hati nak tengok Ombak Rindu kat pawagam…mula2 tu tkde la nak teruja sangat pun nk tgk kat pawagam…tp bila tgk ramai yg dok bercerita pasal gi tgk wayang Ombak Rindu…maka terpengaruh la jugak…cubaan pertama nakgi tgk kat Jitra Mall, Kedah masa kursus KIPA tempoh hari…tup2 tiket abis la pulak…sungguh kecewa…tp nak wat camne takde rezeki…so balik dr KIPA ajak encik suami tengok kat Kuantan…seb baik dia setuju…dapatlah jugak akhirnya tengok…

Pada pendapat aku la kan…Ombak Rindu dalam novel lagi best penghayatan dan jalan ceritanya..baca berpuluh-puluh kali pun takkan jemu…tapi bila diadaptasikan ke dalam filem, jalan cerita mcm dah berubah sikit…tak se’feel’ kalo baca novel…tp fahamla kan…dalam filem mana boleh nak buat sepenuhnya mcm dlm novel..mau kena buat tayangan berjam-jam kalo nak serap sumer jalan cerita kan…anyway puas hati dpt tgk…sedih??? erm ada jugak la part yang boleh membuatkan aku menitiskan air mata..kalo baca novel lagi banyak part2 sedih tau…so kalo ada yang tak berkesempatan nkgi tgk kat pawagam citer ni…usah rasa kecewa sangat…baik pi baca novel bali…lagi ‘feel’….hehe

Antara barisan pelakon ombak rindu

with maya karin...

with aaron aziz...

with lisa surihani...

mr. hubby with maya karin

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *