My Breastfeeding Journey ~ Botol Susu Baru Pembakar Semangat

Assalamualaikum…

Lamanya tak update blog pasal breastfeeding ni kan…tp Alhamdulillah, sehingga kini masih lg fully breastfeed si Haq tersayang tu…walaupun mcm2 cabaran dan dugaan, kutabahkan jua hati untuk buat yang terbaik…kalo nak citer pasal production, syukur jugak still ada dan mencukupi..kadang2 ada terlebih untuk disimpan sebagai stok EBM…yang penting nak kena RAJIN…kalo MALAS, susu pun malas la nak keluar…kan..kan…

Haq pun semakin hari semakin kuat menyusu, kalo kat umah pengasuh still minum 3 oz tp 6 botol la…dulu kalo bg 6 botol, mesti 5 botol je abih…skang ni tkde berbaki dah…kalo malam pulak, sekerap yg mungkin, kdg tak sampai 2 jam sekali…time tido pun kerap je dia bangun…kalo nak susu, dia kalih ke kiri, kalih ke kanan…selagi tak dpt selagi tu la dok kalihkan badan dia…mcm comel sangat…sampaikan mama tak sanggup nak letak Haq dlm babycot…suka bila Haq tido himpit2 mama…serius suka sangat2…

Sebagai pembakar semangat mama, mama beli botol susu baru untuk Haq, siap ada kaler2 lg..tp kaler kuning n pink je…kalo ada warna2 lain lg cantik kan…suka sangat botol susu ni…saya beli dgn Pn. Noorfazila Binti Abdul Rahman..murah2 jugak botol susu yang dia jual…hehe…salah satu tujuan beli botol susu ni jugak sebab nak ganti botol2 susu yang dah pakai hampir 3 bulan tu…ada yang ckp jangka hayat botol susu bleh sampai 6 bulan…ada yang cakap 3 bulan..kalo dah calar balar patutnya mmg takleh pakai terus dah…tp aku amik langkah selamat tukar 3 bulan sekali…ikut kemampuan masing-masing…dapat botol susu baru ni, makin tambah semangat nak mengepam…harap2 Haq pun makin semangatlah nak minum susu….hehe




norsaritanaini

Hubungi saya di 019-9510980 (Telefon / SMS / Whatsapp / Telegram) untuk sebarang pertanyaan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *