My Breastfeeding Journey ~ Philips AVENT Manual Breast Pump, Sekali Guna Sudah Jatuh Hati

Assalamualaikum…

ari ni nk citer sikit berkenaan dgn pam yg baru menjadi hak milik…lama dah dok bercita-cita nak beli pam jenis ni..dok dgr org ckp pasal keberkesanan penggunaannya kan…nak gak try…

selama ni dok guna pam spectra dew 350..sangat2 berjasa pam tu…dek kerana pam tulah, berjaya menyusukan haq dengan susu ibu sehingga ari ni…namun nak dijadikn cerita, pam spectra telah mengalami kecederaan akibat si haq yang sibuk nak tolong mamanya mengepam..butang utk control suction terpatah mengakibatkan speed suction tak boleh diubah…still boleh pakai apabila dimodified sendiri, tp suction tak berapa kuat…sajer je nak dijadikan alasan tuk beli pam baru ni kan…salah satu sebab lg adalah sudah tak larat nak mengangkut bag besar…nak try angkut bag kecik2 plak…hehe…ada jer alasankan kalo dah nak tu…

akhirnya Philips AVENT Manual Breast Pump telah pun menjadi hak milik..1st time guna terus JATUH CINTA..dahla senang nak guna…boleh tahan cepat gakla proses tuaian susu tersebut…suction tak kuat sangat tp hasil agak memuaskan…lebih kurang sama je dgn guna double pam spectra…sangat2 ringan…mudah nak bawak gi mana2 pun, tak perlu dah nak angkut beg besar2 kan…lagi satu yang paling suka sangat2..part-part mudah diasingkan dan senang nak cuci…ini sangat penting demi nak menjaga kebersihan pam itu sendiri kan…pam bersih,susu pun selamat…

sebagai kesimpulannya, saya sangat berpuas hati dengan pam ini..harap lg semangat lah sy nak meneruskan journey sy menyusukan Haq sehingga umur dia 2 tahun…aminn…

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *