My Security Engine

Screen Shot my securuty engine..nyampah tul..

My Security Engine is a rogue antispyware program from the same series of rogues as early appeared Security Guard and Cleanup Antivirus. The difference between this new fake antispyware of others very slightly. Firstly, changed the name of the program and secondly, have been partially modified the core component of the program in order to protect it from detection by the legitimate antivirus and antispyware tools. Otherwise, everything remained as before.

petikan kat atas tu aku dpt dr Myantispyware.com ni ha…banyak link yang aku dapat dr pakcik gugel, tapi yang ni je yang berjaya membantu aku membuang segala mak nenek virus yang bersarang dalam pc aku…aku pun taktau cmne leh jd cam tu, sebelum ni tkde pun…tetiba je muncul Screen shot yang kat atas tu…bila dh asyik kuar benda tu kan, nak bukak website pun tak boleh..attack site la, virus tu la, virus ni la..mcm2 nama virus…dahla tu, pc jd hang dan lembap nak mampus…

memang ilang sabar dibuatnya, bila cari kat gugel, jumpa mcm2 link cara untuk membuang “my security engine” ni..banyak kali gak aku try, tp sumer tak menjadi..file corrupted la…file takleh bukak la..mcm2 la…aku nyer antivirus sedia ada pun jd corrupted…tak ke geram dibuatnya…sehingga la aku jumpa site myantispyware ni…aku cuba step dia satu..mula2 download MalwareBytes Anti-malware (MBAM) dulu…pastu ikut je step satu per satu mcm yg diberitau dalam myantispyware tu…

aku nyer infected list 837..banyak giler wa cakap sama lu…terus je aku tekan “reselected”..pastu Restart…pastu follow lagi step dia..reset HOSTS file..aku pun taktau apa fungsi file tu…aku bukannya terror sgt isi perut komputer ni..aku tau guna je…hehe…seronok gak selongkar sumer bahasa2 yang ada dlm pc aku ni..sebelum ni taknah tau pun kan…

dah setel sumer step tu, aku tunggu buat berapa ketika, dah tak muncul dah menatang alah “my security engine”..tkde infected apa2 dah..dah tkde kuar dah macam screen shot kat atas tu…so aku rasa dah sihat kot pc aku ni…dah dlm keadaan selamat kot..tapi masih dlm keadaan berwaspada…mana tau, buat masa ni je ok kan..esok2 jd balik…dah tau cara, ok la kan..pasni boleh betulkan lagi…hehe…selamat duit tkyah reformat pc aku ni…hehe…

p/s: macam tak sangka plak aku berjaya meng”repair” pc aku seorang diri dengan jayanya…huhuhu…

norsaritanaini

Hubungi saya di 019-9510980 (Telefon / SMS / Whatsapp / Telegram) untuk sebarang pertanyaan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *