PEMBELIAN TERUS [eSELL]

Assalamualaikum.

Uiks korang, sekarang ni Shaklee ada bg cara lagi mudah tuk korang nak buat pembelian produk Shaklee. Boleh beli terus la maksudnya if korang rasa leceh sangat nak berurusan dengan Pengedar Shaklee kan..tapi lagi better beli dengan pengedar sbb korang mesti nak tau panduan dan cara pengambilan suplemen tu kan…mana2 pun boleh, janji korang yang dapat manfaat k..

So jom kita berkenalan serba sedikit dgn eSell ni…

esell-shaklee-logo

APA ITU eSELL?
eSELL adalah sistem pembelian produk Shaklee secara online terus melalui laman web SHAKLEE MALAYSIA.

APA KELEBIHAN PEMBELIAN MELALUI eSELL NI?
Sini nak habaq mai..
1) Transaksi pembelian lebih terjamin dan selamat.
2) Urusan pembelian secara terus melalui laman web Shaklee yang sah.
3) Kos penghantaran yang berkadar rata iaitu RM10 sahaja tak kira berapa berat. If pembelian melebihi RM800, kos penghantaran adalah percuma (pakat dgn kawan-kawan, jimat dah postage).
4) Tak perlu nak susah2 tunggu Agen Shaklee bagai bila nak order. Bila2 masa korang nak beli pun boleh. Tapi digalakkan hubungilah jugak sbb nak tau cara pengambilan bagai kan.

APA SYARAT-SYARATNYA?
Mudah je, korang cuma perlu ada DEBIT CARD atau CREDIT CARD je. If tkde dua tu, korang contact jer saya k..boleh beli terus melalui saya. Dijamin lagi mudah.

MACAM MANA NAK GUNA NI?
Ha meh saya bg sedikit tutorial yer. Sila baca sampai habis.

Langkah 1: Klik “ORDER NOW”. Aah yang gambar troli tu ler…hihi
esell1

Atau korang boleh terus pergi ke Tab Pembelian Terus [eSEEL] dan pilih set mana yang berkenan di hati.

esell2

klik untuk imej penuh.

Sebagai contoh: Set Mighty 3 Gem ni.

esell3

klik untuk imej penuh.

Langkah 2: Korang akan terus di’link’kan ke website SHAKLEE MALAYSIA untuk proceed pembelian. Korang kena klik “AGREE”, kemudian klik “NEXT”.

esell4

klik untuk imej penuh.

Langkah 3: Produk yang anda nak beli akan terpapar. Sahkan dulu produk yang nak beli tu betul. Kalo ada yang taknak, untick jer k. Pastu klik “CHECKOUT”.

esell5

klik untuk imej penuh.

Langkah 4: Isikan maklumat peribadi untuk proses penghantaran.

esell6

klik untuk imej penuh.

Langkah 5: Paparan untuk pengesahan order akan keluar. So sahkan produk, jumlah bayaran dan maklumat pembayaran.

ESELL7

klik untuk imej penuh.

Langkah 6: Maklumat pembayaran. Isikan maklumat Debit Card/ Credit Card masing-masing. Pastu klik “CONFIRM PAYMENT”.

ESELL8

klik untuk imej penuh.

Langkah seterusnya, korang ikut jer arahan yang diberi, contohnya MSOS Code n so on la. Lepas dah selesai, nanti akan terpapar Slip Order korang. So itu bermakna, korang sudah berjaya. Dan biasanya akan dapat SMS dari Shaklee berkenaan tempahan yang dibuat. Selesai, tunggu je barang sampai. Mudah kan?

Opss satu lagi, if korang taktau cara pengambilan or nak tahu maklumat lanjut, jangan segan silu nak contact saya k. Sedia berkhidmat memberikan konsultansi seumur hidup khas buat korang2 yang membeli dari sini.

Hubungi saya di FB: Norsaritanaini Mahasan atau FB: Vitamin Hidup atau call/ sms/ whatsapp 019-9510980 untuk sebarang pertanyaan/pesanan.