PROSES PEMULIHAN SELEPAS BERSALIN

“RECOVERY” selepas bersalin??? apa yang korang tau pasal recovery selepas bersalin atau semasa berpantang ni?adakah bila luka sama ada luka bersalin normal atau luka akibat pembedahan sembuh…atau bila dah boleh jalan laju2 mcm orang tak bersalin??? Sebenarnya ia lebih dari tu…proses pemulihan ni merangkumi semua..dari dalaman hingga ke luaran…bukan takat sembuh luka jer tau… Semasa proses bersalin, kita banyak gunakan tenaga…kita juga banyak kehilangan darah…kita juga memberi tekanan kepada urat2 dan otot..sebab tu selepas bersalin kita akan rasa sakit2 badan kan… Ada beberapa cara yang boleh dilakukan spy proses pemulihan ni berjalan lancar seperti yang disarankan di sini.
Salah satunya adalah memakan makanan yang me­ngandungi banyak protein dan vitamin. Tetapi harus diingat, semasa berpantang, banyak makanan yang kita tidak dibenarkan makan mengikut pantang larang orang-orang tua kan…So di sinilah kita perlukan suplemen atau pun makanan tambahan. Ianya bertujuan untuk membekalkan nutrisi yang tidak mencukupi tu. Dalam Shaklee, yang biasa disarankan adalah B Complex, Vitalea, Vita C dan Zinc. Juga boleh ditambah dengan ESP dan Ostematrix untuk kesan yang lebih optimum.
2013-11-23 17.52.45

B Complex ~ sebagai agen penenang (anti-stress), elak kemurungan (meroyan) & menstabilkan hormon.

Vitalea ~ membekalkan nutrisi yang mencukupi semasa berpantang dan membantu ibu2 yang kehilangan banyak darah semasa bersalin.

Vita C ~ meningkatkan imunisasi, membantu pembentukan kolagen semulajadi, mempercepatkan penyembuhan luka, serta memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin.

Zinc Complex ~ membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim)

ESP ~ membekalkan tenaga, membantu menyembuhkan luka dengan cepat, dan bertindak sebagai milk booster

Ostematrix (Calcium) ~ membantu mengelakkan sembelit, membantu mengurangkan sakit-sakit badan dan membantu mendapatkan tidur yang lena.

Apa kelebihan set berpantang ni kan..

Kekal bertenaga dan cergas sepanjang hari even terpaksa berjaga malam

Sesuai untuk bersalin normal atau pembedahan

Luka bersalin /pembedahan cepat sembuh.

Proses membuang air besar menjadi mudah tanpa sembelit.

Wajah kekal berseri dan tidak pucat.

Proses penyusuan susu badan menjadi lancar

Tiada kesan sampingan kepada anak

Macam mana nak dapatkan set berpantang ni??? Ha, meh contact saya, saya boleh bekalkan set berpantang ni walau di mana anda berada. COD area Temerloh dan Mentakab. Pembelian melalui saya akan disertakan dengan konsultansi penggunaan dan cara pemakanan. Insha Allah. Cara untuk hubungi saya adalah melalui

Call/SMS/Whatsapp/WeChat/Line di no 0199510980 PM di FB: Norsaritanaini Mahasan PM di FB Pages: Vitamin Hidup Follow di Instagram : @norsaritanaini

norsaritanaini

Hubungi saya di 019-9510980 (Telefon / SMS / Whatsapp / Telegram) untuk sebarang pertanyaan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *