Samseng Jalanan

skang ni pagi2 aku asyik hangen jer ngn segelintir pemandu kereta di area Mentakab ni…dulu korang tak amik sekolah memandu ke…takkan dpt lesen terbang kot kan…tiap2 pagi, selalu jer ada kes cenggini…aku taula pagi2 tu sumer org nak cepat pi keja or anta anak pi sekolah…tp jgnlah membahayakan orang lain…terutama pemandu yang agak berhemah macam aku ni…

dah banyak kali sgt aku terkena, kebanyakannya suka sgt kuar simpang even masa keta aku dh dekat sgt2 dah…dah la tak bagi signal, usahkan angkat tangan…kalo angkat tgn or bg signal, at least sejuk gak hati aku nak membrek secara mengejut di pagi hari kan…hilang ayu jap…

mcm kes pg td, si encik merz lama, men keluar menonong je dr simpang taman, signal memang takde la kan, taktau la kot2 signal dia tu bakal dok kat arkib negara je…nama je ada, tp tak reti guna…tp last2 ko tersemput2 gak kat belakang aku…ha padan muka, baru puas hati aku, konon kalo dok depan aku, bleh sampai dulu dr aku la tu..sori beb, jgn pandang sebelah mata, even keta aku myvi kecik molek jer, laju gak tuh…jgn memain tau…

pastu kat trafic lite, si encik toyata camry yang tak ensem langsung, (kena kutuk sbb tak puas hati kan), menonong je kuar dr susur kiri, padahal keta aku dah dekat jugak…bukan ke sepatutnya kena bg laluan pd org yg dr belah kanan ke? haiiyyyohhhh…

aku ni nk kata berhemah or tarbaik sangat tu tkde la jugak, tp at least tkde la nk membahayakan orang lain, setakat bantah lampu isyarat merah tu jer pun (pastu kena saman byr RM40 je…baik betul pakcik polis tu..hehe)…tu pun sbb tak ganggu traffic lain langsung…sbb pd aku tak patut pun de traffic lite kat susur nk masuk taman aku tu…ecehhh, siap bg cadangan lak…semoga tkde la jd benda yg teruk2 masa aku memandu…Nauzubillah…

norsaritanaini

Hubungi saya di 019-9510980 (Telefon / SMS / Whatsapp / Telegram) untuk sebarang pertanyaan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *