Sangat Mencabar…

baru masuk minggu ke empat pengajaran dan pembelajaran, tapi aku dah rasa kesabaran aku dicabar…taktau di mana silapnya…tp student2 aku kali ni mcm sangat susah untuk dikawal…dorang mcam langsung takde minat…aku dok ngajar kat depan, dorang bersembang kat belakang…bising toksah citer la…sekejap2 dorang nak take five..sekejap2 nkgi toilet…sekali dua takpe…banyak2 kali, aku pun naik geram…datang lambat suka hati dorang je…

aku taula yg dorang bukan minat pun nak belajar, tp tak semua la…ada yang segelintir tu ok…yang tunjukkan minat belajar tu ada…kadang aku tengok dorang pun asyik terganggu ngn yang tak berapa nak minat…suka sangat main2…dah la yang paling ramai student laki…susah betul nk kontraol kalo laki ni…sepatah aku ckp, dua tiga patah dorang jawab…lagi teruk dari student sem lepas…tersangat2 penat nak melayan karenah dorang…agak2 kalo aku abaikan je, okey ke tak ek…agak2 halal tak gaji yang aku dpt?

norsaritanaini

Hubungi saya di 019-9510980 (Telefon / SMS / Whatsapp / Telegram) untuk sebarang pertanyaan.

You may also like...

2 Responses

  1. ej@m says:

    jgn camtu…xelok utk darah daging…
    cuba catit setiap laku pelajar, tgk siapa yg selalu buat hal, tgk apa kebiasaan yg dia selalu buat bila tak nak belajar…
    cuba amik pendekatan dr tindaklaku pelajar tersebut utk hadapi dia…
    tgk profile pelajar, kaji dan gunakan reverse saikologi…mcm biasa…

  2. kali ni satu kelas sangat ramai…lebih 20 orang…susah nak dekati sorang2…dahla perangai sorang2 mcm hape je….tensen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *