Sejuk Bumi Allah…Alhamdulillah~~~

titisan hujan menyirami bumi...

setelah sekian lama berpanasan, akhirnya bumi Allah di Temerloh ni dituruni hujan yang agak lebat…Alhamdulillah, syukur sangat2…dah lama sangat2 tak rasa nikmat kesejukan di siang hari…dan rasa sejuk nyamannya udara…sangat2 nyaman…

lebat jugakla ujan yang turun, even takde la lama sangat pun, tp kesannya di bawa sehingga ke pagi ni, rasa sejuk je…kat umah pun dah tak rasa bahang dah…tido malam dah boleh berselimut n kipas pun guna tahap yg paling minimum je…sejuk sampai ke pagi…selesa amat tido…

seb baik jugak ujan turun smalam, kalo turun ari rabu, naya gak sbb masa tu kolej ada open day, tp rasanya kalo ujan time tu pun, sumer org bersyukur gak kot..sbb lama sgt dah ujan tak turun..lama sgt dah dok merasa bahang dr pg sampai ke malam kan…

harap2 lepas ni ujan akan turun lagi untuk menyejukkan bumi Allah dan menyirami segala tumbuh-tumbuhan yang ketandusan air selama ni…kalo panas pun, mintak2 jangan la panas membahang mcm yang lepas2…selang selikan sedikit ngan ujan okey la kan…

norsaritanaini

Hubungi saya di 019-9510980 (Telefon / SMS / Whatsapp / Telegram) untuk sebarang pertanyaan.

You may also like...

4 Responses

  1. zimah says:

    salam..
    tu le..skrg musim panas..mak ckp kat tloh mencapai suhu 51 darjah..mmg panas..
    .-= zimah´s last blog ..Ingin Cantik? =-.

  2. firdee says:

    salam,
    memang syukur sangat semalam akhirnya hujan…tengok la sungai pahang dah surut sangat2…sangat risau…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *