Selamat Hari Ibu

Selamat Hari Ibu...

Selamat Hari Ibu diucapkan kepada semua wanita yang bergelar ibu, mak, umi, mummy, mama, ma n apa2 pun gelaran…dan kepada isteri2 yang bakal menjadi ibu juga tidak dilupakan…dan kepada diri sendiri yang mungkin suatu hari nanti akan menjadi seorang ibu…InsyaAllah…

Jasa dan pengorbanan ibu dan bapa membesarkan anak2 sangat besar dan tak terhitung dengan jari..bila aku kenang balik, betapa susah payah ma n abah aku membesarkan aku..even pd pendapat aku, aku ni bukanlah anak yang selalu membebankan ma n abah aku kan..tp Wallahuallam apa yang dirasai oleh ma n abah aku…aku sendiri pun taktau…

tp masa kecik2 dulu, ada jugak aku wat perangai…masa sekolah rendah, ada seklai tu aku sronok sgt berkawan sampai lupa nk study, kerja sekolah aku tak buat..balik sekolah je aku hilang gi main..balik time nak malam…ma n abah aku memang ngamuk la kan…nak2 plak masa tu keputusan aku merudum…dpt nombor dua tiga dr last…memang teruk la prestasi masa tu..seb baik budak tu pindah awal…aku kembali merajinkan diri study sampai la aku berjaya dpt keputusan yg cemerlang dlm UPSR…

pastu satu hal lagi yang aku ingat aku wat perangai masa aku di form 1..masa tu musim hujan, aku mintak ma belikan aku payung…pastu ma suh abah belikan…abah pun beli la payung yang kaler merah kuning selang2 tu…apa kelaskan, tukan payung tuk orang2 tua, mana vogue aku nak bwk payung cenggitu kan…so aku merajuk taknak gi sekolah…aku ckp ngn ma aku, aku nk payung bunga2 mcm kawan aku pakai…muka masam toksah citerla kan…ma aku pujuk aku wat donno je.sampaila akhirnya ma belikan jugak payung tu untuk aku…

tapi bila aku kenang balik peristiwa tu, aku menyesal sgt2…masa tu kami ni bukanla senang sgt, ma aku menoreh sbg menambah pendapatan family aku..dah la musim ujan, konpemla takleh menorehkan…tapi aku ngengada mintak itu ini..tp yerla masa tu aku tak fikir sumer tu lagi..aku fikir apa yang aku nak je…kalo la boleh diputarkan waktu, aku guna je payung warna merah kuning tu…

tapi tu dulu…skang ni sebleh mungkin aku nak jaga hati ma aku tu…aku ni sorang2 anak dia yang dok jauh dr mata dia…yang paling jarang dia jumpa kecuali time aku balik kg…skang ni acap kali tak sihat lak tu…tu yg paling buat aku risau…dahla jauh, nak jaga tak boleh…harap2 dia diberi kesihatan yang baik…kesenangan dan kebahagiaan dunia dan akhirat…

Ma yang aku sayang...

My Luvly Mom...Pn. Asiah Binti Abdullah...

ni la ma aku…pic ni diambil masa akad nikah aku ari tu..dia dh makin kurus banding ngn dulu….

Me wit my luvly mom...

ini pulak pic yang diambil masa aku konvo ari tu…sangat kesian ngn family aku masa ni…hanya itu yg aku mampu sediakan masa tu..so sorry ma n abah…

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *