Tagged: susu ibu

My Breastfeeding Journey: Gigih Membuat Stok EBM 12

My Breastfeeding Journey: Gigih Membuat Stok EBM

Assalamualaikum… Dah lama nak buat entri ni tapi asyik tertangguh je…EBM atau Expressed Breast Milk atau susu perahan yang disimpan sebagai stok kalau2 kita tak dapat nak direct feeding anak kita, kena outstation ke,...

Mengajar Anak Minum Susu Menggunakan Botol 18

Mengajar Anak Minum Susu Menggunakan Botol

Assalamualaikum… Hari ni nak cerita sikit berkenaan dengan minum susu menggunakan botol…maklumlah bagi ibu yang bekerjaya ni kan…sudah tentulah anak kena hantar rumah babysitter…bila dah anta kat babysitter, anak menyusu mestilah kena guna botol…satu...

Haq’s Journeys Of Life ~ 2 Month 2

Haq’s Journeys Of Life ~ 2 Month

Pejam celik pejam celik, Haq kini dah berusia 2 bulan…terasa macam baru semalam dok bertarung nyawa nak melahirkan dia..bila dok teringat masih terasa kengerian nak bersalin tu…yang paling lawak, bila baby keluar je, terus...