VITAMIN C PENTING UNTUK TUBUH

Buah Oren kaya dengan sumber Vitamin C

Buah Oren kaya dengan sumber Vitamin C

Vitamin C, seperti yang semua tau…sangat banyak manfaat untuk kesihatan…kira mcm vitamin wajib la untuk semua orang…dari kanak-kanak hinggalah ke warga emas…dan yang paling disarankan ambil vitamin C adalah perokok dan orang2 yang selalu terdedah dgn chemical…Sumber vitamin C kebanyakannya dalam buah mcm oren, betik, apricot, sayur..Tapinya vitamin C ni cepat termusnah bila terdedah kpd suhu yang tinggi…dan vitamin C ni tidak boleh dihasilkan oleh badan..ia jugak larut air, so sangat2 lah senang hilang dalam badan…So nak yang betul2 ada vitamin C, meh amik suplemen..
10487359_745425485499725_8014670679416094180_n

Vitamin C ni memang menjadi pilihan ramai orang terutama yang sgt concern pasal kesihatan.

nak sihat vitamin c
nak cantik vitamin c
nak cepat sembuh luka vitamin c
nak elak selesema selalu vitamin c

jom kita lihat fungsi dan manfaat vitamin c kepada kesihatan kita…

• mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas
• memperbaiki sel dan tisu
• mencegah daripada kesan merbahaya pencemaran
• menolong mencegah kanser
• memelihara daripada jangkitan
• meningkatkan imuniti
• meningkatkan penyerapan zat besi
• mengurangkan paras “low-density lipoproteins” (LDL) atau kolestrol yang tidak baik , dan pada masa yang sama meningkatkan ” high-density lipoproteins ” (HDL) atau kolestrol yang baik , juga
• menurunkan tekanan darah tinggi dan
• membantu mencegah ” atherosclerosis”
• pembentukan kolagen (penting untuk sendi, tendon, legamen)
• mencegah daripada pembekuan darah yang tidak normal dan lebam mengurangkan risiko katarak (cataracts)
• menpercepatkan penyembuhan luka
• mengurangkan gejala penyakit asma, selesema
• mencerahkan dan menegangkan kulit
• memperbaiki keadaan kulit
• melindungi kulit dari radikal bebas
• menekan proses pigmentasi akibat pengaruh UV B
• meningkatkan sintetis collagen
• mengurangi garis halus dan kedutan pada kulit

Kalo korang selalu mengalami masalah seperti di bawah ni, ha tu tandanya korang kekurangan Vitamin C tau…

• Mudah tertekan / Stress
• Sering letih dan lemah
• Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik
• Tapak kaki keras dan kasar
• Luka yang lambat sembuh
• Mudah selsema / bersin
• Wajah nampak tua dari usia
• Mudah dapat ulser
• Mudah demam / antibodi tak kuat
• Gusi berdarah
• Salur darah mengecil
• Sakit sendi
• Tanda lebam pada badan

Shaklee menawarkan 2 jenis vitamin C..
1) Sustained Release Vita C Plus – 500 mg (180 biji per botol)

Sustained Release Vita-C™ Plus

Sustained Release Vita-C™ Plus

2) Chewable Vita C Plus – 100 mg (90 biji per botol)

Chewable Vita-C Plus™ 100 mg

Chewable Vita-C Plus™ 100 mg

 

Fungsi kedua-duanya adalah SAMA…bezanya cuma dari segi kandungan vitamin C sahaja…

pening nak pilih yang mana???
saranan saya yg dewasa amiklah yang no 1..
yang kanak-kanak amiklah yang no 2…

orang yang dah amalkan vitamin C Shaklee ni dah berpuas hati…
korang bila lagi nak cuba???

Mahal??? ~~ tipu sangat…
tak mahal lah if dibandingkan dengan nilai kesihatan yang boleh dapat…
sebotol tahan berbulan-bulan dek non..

Jomlah cuba..

Hubungi saya untuk maklumat lanjut.

Nor: 0199510980

 

norsaritanaini

Hubungi saya di 019-9510980 (Telefon / SMS / Whatsapp / Telegram) untuk sebarang pertanyaan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *